Onze dierenartsen voeren diverse laboratoriumonderzoeken uit
Diergeneeskunde sinds 1908

Actuele informatie voor uw huisdier


Gratis vakantiecheck voor uw huisdier

Gaat uw huisdier mee op vakantie? Maak dan een afspraak of kom naar het inloopspreekuur voor een gratis vakantiecheck. De dierenarts controleert dan:

  • het dierenpaspoort
  • de werking van de chip
  • de geldigheid van de vaccinaties

Ook geeft de dierenarts advies op maat over parasietenbestrijding, zoals ontwormen en tekenbehandeling.

Vaccinatiespreekuur in Waddinxveen-Boskoop

Wist u dat slechts 50% van de honden en 25% katten gevaccineerd is? En dat er steeds vaker berichten opduiken over het overlijden van honden aan de ziekte van Weil, die overdraagbaar is van dier op mens. En recent de uitbraak van Kattenziekte. Daarom introduceert Dierenkliniek Pieter Bas het vaccinatiespreekuur in de praktijk Waddinxveen-Boskoop. Zo wordt preventieve zorg voor uw dier toegankelijker en de bescherming door jaarlijkse vaccinatie bevorderd. Maak een afspraak voor het vaccinatiespreekuur en kom langs met uw gezonde hond, kat of konijn.

 

Vaccinatiespreekuur:

werkdagen van 15:00 - 15:30 uur

donderdag 19.00 – 20.00 uur (op afspraak)

Het vaccinatiespreekuur is uitsluitend bedoeld voor het vaccineren van gezonde dieren zonder klachten. Daarom krijgt uw dier altijd eerst een basisgezondheidscontrole. Worden er problemen geconstateerd? Dan overlegt de dierenarts met u over een eventueel onderzoek en de behandeling. Hij of zij beantwoordt ook uw vragen over ontworming, vlooien- en tekenbestrijding. Voor overige vragen, gezondheidsklachten en behandelingen kunt u tijdens het inloopspreekuur of op afspraak terecht bij de dierenarts in Gouda of Waddinxveen-Boskoop.

 

Tarieven vaccinatiespreekuur

  • jaarlijkse basisvaccinaties voor hond (DHP+L4), kat (katten- en niesziekte) of konijn (Lyomyxovac): € 24,95
  • puppy- en kittenvaccinaties: € 24,95
  • aanvullende vaccinaties tegen hondsdolheid of kennelhoest: € 29,95


Huisdier mee naar het buitenland

Gaat uw huisdier mee naar het buitenland? Dan moet het minstens 21 dagen voordat u de grens overgaat ingeënt zijn tegen hondsdolheid (rabiës), voorzien zijn van een chip en een dierenpaspoort hebben. Kijk op de website van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) voor de overige eisen. Vergeet niet om het vaccinatieboekje of dierenpaspoort van uw huisdier mee te nemen naar de dierenarts.